sierpnia 04, 2019

Bitki schabowe z pieczarkami i czosnkiem niedźwiedzim

Schab i sos pieczarkowy to nuda? Dzięki dodatkowi czosnku niedźwiedziego na pewno nie:). Polecam to danie w mojej wersji.



1 kg schabu w plastrach
500g pieczarek 
2 cebule
3 ząbki czosnku
4 łyżki suszonego czosnku niedźwiedziego 
3 łyżki śmietany 18%
olej
sól, pieprz, papryka słodka

1. Plastry schabu kroimy na pół, rozbijamy. Każdy kotlet posypujemy solą, pieprzem i słodką papryką. Podsmażamy je na rozgrzanym oleju w dużym garnku przeznaczonym do smażenia.
2. Cebulę i czosnek drobno siekamy. Pieczarki kroimy w plastry. Dodajemy warzywa do zarumienionego mięsa. Smażymy do momentu aż pieczarki puszczą wodę. Wtedy dolewamy 1 szklankę wody, dodajemy czosnek niedźwiedzi, dusimy pod przykryciem przez około 40 minut. 
3. Na koniec dodajemy śmietanę, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. 



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Każde odwiedziny i każda opinia bardzo mnie cieszą. :)
Zachęcam do napisania do myślisz o moim przepisie.

top social

TOP