Nieco inne wydanie spaghetti, bez mięsa, ale również z dużą ilością pomidorów i bardzo smacznie!
200g makaronu spaghetti
2 bakłażany
1 mały słoiczek kaparów w zalewie
4 ząbki czosnku
300ml passaty pomidorowej
100g tartej mozzarelli
sól, pieprz
oliwa z oliwek
1. Makaron gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu.
2. Na rozgrzanej oliwie podsmażamy posiekany drobno czosnek i starte na dużych oczkach tarki bakłażany. Smażymy przez około 10 minut, do momentu aż bakłażany zmiękną i wyparuje z nich woda. Wtedy dodajemy passatę, kapary, sól i pieprz. Dusimy przez kolejne 10 minut. Dodajemy ugotowany makaron i mozzarellę. Dokładnie mieszamy.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Każde odwiedziny i każda opinia bardzo mnie cieszą. :)
Zachęcam do napisania do myślisz o moim przepisie.