kwietnia 27, 2019

Filet z kurczaka w sosie śmietanowo-ziołowym

Popularne fixy z torebek mogą być inspiracją dla dań, które przygotujemy bez ich udziału - tak było w tym przypadku:). Danie zrobimy dosłownie w 15-20 minut. 



500g filetów z kurczaka
500 ml śmietany 18%
2 cebule
5 ząbków czosnku 
1 łyżka czosnku niedźwiedziego
1 łyżka lubczyku
1 łyżka ziół prowansalskich
1 łyżka oregano 
sól, pieprz 
olej 

1. Filety i cebulę kroimy w kostkę. Czosnek przeciskamy przez praskę. 
2. Na rozgrzanym oleju podsmażamy filety, cebulę i czosnek. Smażymy do lekkiego zarumienienia. Po tym czasie wlewamy śmietanę, wsypujemy przyprawy, sól i pieprz. Dusimy 5 minut. 




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Każde odwiedziny i każda opinia bardzo mnie cieszą. :)
Zachęcam do napisania do myślisz o moim przepisie.

top social

TOP