grudnia 21, 2018

Udka bez kości faszerowane po węgiersku

Udka bez kości i skóry dostępne są w każdym sklepie. Nadają się do faszerowania, ja proponuję je faszerowane po węgiersku, z papryką, ogórkiem, owinięte boczkiem. Smakują każdemu:). 


6 szt. udek bez kości 
1 papryka czerwona
1 papryka zielona
3 ogórki konserwowe 
1 cebula
3 łyżki ajwaru 
3 plastry sera
12 cienkich plastrów wędzonego boczku 
sól, papryka słodka, papryka ostra, czosnek granulowany 
1 łyżka oleju

1. Ajwar mieszamy z olejem i przyprawami. Nacieramy nim udka. 
2. Paprykę i ogórki kroimy w paski, plastry sera na pół. cebulę w piórka. W środek każdego udka układamy plastry papryki, ogórki, cebulę i 1/2 plastra sera. Każde udko owijamy szczelnie 2 plastrami boczku. 
3. Udka układamy w naczyniu żaroodpornym. Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 40 minut. 



1 komentarz:

Każde odwiedziny i każda opinia bardzo mnie cieszą. :)
Zachęcam do napisania do myślisz o moim przepisie.

top social

TOP