grudnia 23, 2018

Szybkie ciasto ucierane z połówkami jabłek

Ciasto wygląda bardzo efektownie, do tego jest bardzo smaczne:). Ważne by ponacinać połówki jabłek - wtedy owoce dobrze się upieką i będą miękkie. 


4 średniej wielkości jabłka
200g masła
300g mąki 
150g cukru pudru
4 jajka L
1 opakowanie cukru waniliowego
2 łyżeczki proszku do pieczenia

1. Jajka miksujemy z cukrem pudrem do uzyskania puszystej masy. Nie przerywając miksowania dodajemy masło. Dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Miksujemy jeszcze chwilę, ciasto przelewamy do tortownicy 28cm wyłożonej papierem do pieczenia.
2. Jabłka obieramy, przekrawamy na pół, usuwamy gniazda nasienne. Nacinamy je wzdłuż. Układamy na ciasto delikatnie wciskając. 
3. Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez godzinę. 





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Każde odwiedziny i każda opinia bardzo mnie cieszą. :)
Zachęcam do napisania do myślisz o moim przepisie.

top social

TOP