Zapraszam na łatwe i szybkie w przygotowaniu babeczki. Dodatek kremu i bitej śmietany czyni je wyjątkowymi:).
Babeczki:
2 szklanki mąki
1/3 szklanki cukru pudru
2 łyżeczki kakao
2 łyżeczki proszku do pieczenia
1 jajko
1 szklanka mleka
1/2 szklanki oleju
Krem:
200g mascarpone
150g mlecznej czekolady
Bita śmietana:
300ml śmietanki 30%
2 łyżki cukru pudru
posypki do dekoracji
1. Mąkę, cukier puder, kakao i proszek do pieczenia mieszamy. W drugiej misce dokładnie łączymy ze sobą jajko, mleko i olej. Składniki mokre przelewamy do składników suchych. Mieszamy tylko do połączenia składników. Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 15 minut. Studzimy.
2. Przygotowujemy krem: czekoladę rozpuszczamy, dodajemy mascarpone, miksujemy do połączenia składników. W drugiem misce ubijamy kremówkę z cukrem pudrem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Każde odwiedziny i każda opinia bardzo mnie cieszą. :)
Zachęcam do napisania do myślisz o moim przepisie.