sierpnia 13, 2018

Grzanki z awokado, chilli, pomidorem i szynką parmeńską

Awokado sprawdza się nie tylko w sałatkach. Świetnie smakuje również na pieczywie, z powodzeniem zastępując wędlinę czy ser. 


4 kromki chleba
1 duże, dojrzałe awokado
kilka pomidorków koktajlowych
4 plastry szynki parmeńskiej
3 łyżki soku z cytryny
sól, płatki chilli

1. Chleb opiekamy w tosterze lub piekarniku do momentu aż będzie chrupiący.
2. Awokado przecinamy na pół, usuwamy pestkę i skórę. Rozgniatamy widelcem, dodajemy sok z cytryny, chilli i sól. Dokładnie mieszamy. 
3. Grzanki smarujemy obficie pastą z awokado. Układamy na nią pokrojone pomidorki koktajlowe i porwaną szynkę parmeńską. Posypujemy chilli, solą i pieprzem. 




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Każde odwiedziny i każda opinia bardzo mnie cieszą. :)
Zachęcam do napisania do myślisz o moim przepisie.

top social

TOP