Sposób na rybę w innej formie - tak by nie była nudna:). Przygotowana w formie kotlecików zaskoczy degustujących.
300g filetów z dorsza
1 jajko
50ml mleka
2 łyżki mąki
3 łyżki posiekanej natki pietruszki
1/2 cebuli
sól, pieprz, papryka słodka
olej
1. Rybę i cebulę kroimy w drobną kostkę. Mieszamy z jajkiem, mlekiem, natką i cebulą. Dodajemy sól, pieprz i paprykę słodką. Dokładnie mieszamy.
2. Na rozgrzany olej wykładamy łyżką nieduże porcje, rozpłaszczając je. Smażymy kilka minut, z dwóch stron, do zarumienienia. Gotowe kotleciki przekładamy na ręczniki papierowe by odsączyćje z nadmiaru tłuszczu. Przed podaniem możemy skropić kotleciki sokiem z cytryny.
Make dodać do ryby ?
OdpowiedzUsuńKotleciki rybne przepyszne tylko się rozwalają przy smażeniu ciężko je przewrócić.
OdpowiedzUsuń