lipca 12, 2018

Szarpane kotlety rybne

Sposób na rybę w innej formie - tak by nie była nudna:). Przygotowana w formie kotlecików zaskoczy degustujących. 


300g filetów z dorsza 
1 jajko
50ml mleka
2 łyżki mąki
3 łyżki posiekanej natki pietruszki 
1/2 cebuli 
sól, pieprz, papryka słodka
olej 

1. Rybę i cebulę kroimy w drobną kostkę. Mieszamy z jajkiem, mlekiem, natką i cebulą. Dodajemy sól, pieprz i paprykę słodką. Dokładnie mieszamy. 
2. Na rozgrzany olej wykładamy łyżką nieduże porcje, rozpłaszczając je. Smażymy kilka minut, z dwóch stron, do zarumienienia. Gotowe kotleciki przekładamy na ręczniki papierowe by odsączyćje z nadmiaru tłuszczu. Przed podaniem możemy skropić kotleciki sokiem z cytryny. 


2 komentarze:

  1. Make dodać do ryby ?

    OdpowiedzUsuń
  2. Kotleciki rybne przepyszne tylko się rozwalają przy smażeniu ciężko je przewrócić.

    OdpowiedzUsuń

Każde odwiedziny i każda opinia bardzo mnie cieszą. :)
Zachęcam do napisania do myślisz o moim przepisie.

top social

TOP