czerwca 06, 2018

Młoda kapusta z masłem i bułką tartą

Młoda kapusta z bułką tartą i masłem to dodatek do letniego obiadu, możemy podać ją zamiast kalafiora czy surówki. Smaczna zarówno na zimno jak i na ciepło. 



1 mała główka młodej kapusty
1/4 kostki masła
2 czubate łyżki bułki tartej
sól
świeży, posiekany koper

1. Z kapusty wykrawamy głąb, usuwamy zewnętrzne liście, przekrawamy ją na ćwiartki. Umieszczamy w garnku z wodą, wsypujemy sól. Gotujemy przez około 30 minut do miękkości. Odcedzamy.
2. W małym rondelku, na małym ogniu roztapiamy masło. Dodajemy bułkę tartą, podsmażamy cały czas mieszając, do momentu aż bułka będzie miała złoty kolor. 
3. Kapustę polewamy masłem z bułką tartą.




2 komentarze:

  1. pierwszy raz spotykam się z tym przepisem/. myślę, że może to być pyszne danie, w dodatku bardzo proste w pzygotowaniu

    OdpowiedzUsuń
  2. Jeden z zapomnianych smaków dzieciństwa. Dziękuję za przypomnienie.

    OdpowiedzUsuń

Każde odwiedziny i każda opinia bardzo mnie cieszą. :)
Zachęcam do napisania do myślisz o moim przepisie.

top social

TOP