marca 24, 2018

Potrawka z kiełbasą, papryką i cebulą

Myślę, że kiełbasa to niedoceniany produkt w naszych kuchniach! Postawmy na jakość, kupmy kiełbasę dobrej, sprawdzonej firmy. Taką, która jest robiona z mięsa, a nie z mięsopodobnych składników marnej jakości. Wtedy będzie smakowała wyśmienicie - zarówno na kanapkach jak i w daniu, które dziś proponuję.



400g dobrej jakości kiełbasy, u mnie Wiejska Tradycyjna od Hańderek 
3 papryki: czerwona, żółta, zielona
3 duże cebule
2 ząbki czosnku
1 puszka pomidorów 
sól, pieprz, majeranek, papryka słodka
olej

1. Kiełbasę kroimy w grube plastry, paprykę, cebulę i czosnek w kostkę. 
2. Na rozgrzanym oleju podsmażamy kiełbasę do mocnego zarumienienia. Dodajemy warzywa, posypujemy solą i przyprawami. Kiedy puszczą soki wlewamy pomidory i 1/2 szklanki wody. Dusimy aż warzywa zmiękną a woda odparuje.


2 komentarze:

  1. Czy można użyć zwykłych pomidorów, nie z puszki?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Jak najbardziej, choć polecam zrobić to w sezonie, teraz pomidory nie mają smaku:(

      Usuń

Każde odwiedziny i każda opinia bardzo mnie cieszą. :)
Zachęcam do napisania do myślisz o moim przepisie.

top social

TOP