stycznia 14, 2018

Ryba w sosie serowo-koperkowym

Rybę zazwyczaj jadamy pieczoną lub smażoną, zupełnie zapominając, że zrobiona w sosie jest równie smaczna! 



300g filetów rybnych, u mnie dorsz
1 por
330g śmietany 18%
1 pęczek koperku 
70g sera gorgonzola
masło do smażenia
sól, pieprz, papryka słodka

1. Rybę kroimy w większą kostkę. Por w krążki, koperek siekamy.
2. Na rozgrzanym maśle podsmażamy posoloną rybę. Po chwili dodajemy por, smażymy przez około 5-7 minut minut. Dodajemy śmietanę, koperek i ser. Doprawiamy do smaku. 




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Każde odwiedziny i każda opinia bardzo mnie cieszą. :)
Zachęcam do napisania do myślisz o moim przepisie.

top social

TOP