stycznia 25, 2018

Filet w boczku - na jeden kęs!

Ta przekąską zawsze robi furorę wśród męskiej części degustujących:). Filet z kurczaka owinięty boczkiem w wersji na jeden kęs - polecam zrobić od razu z podwójnej porcji.



2 filety z kurczaka
200g wędzonego boczku w długich, cienkich plastrach 
sól, pieprz, papryka słodka, papryka ostra 

1. Kurczaka kroimy w niedużą kostkę, około 3x3 cm. Posypujemy solą i przyprawami.
2. Każdy kawałek owijamy plastrem wędzonego boczku. 
3. Kurczaka układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy przez 30 minut, na 10 minut przed końcem pieczenia włączamy termoobieg by boczek się zarumienił.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Każde odwiedziny i każda opinia bardzo mnie cieszą. :)
Zachęcam do napisania do myślisz o moim przepisie.

top social

TOP