grudnia 02, 2017

Pasta kanapkowa z jajkami i wędzoną makrelą

Wędliny i ser jako dodatek do kanapek mogą szybko się znudzić. Z pomocą przychodzą nam wtedy pasty kanapkowe, na które pomysłów jest całe mnóstwo. Moja jest z wędzoną makrelą i dużą ilością cebuli - smakowała każdemu:). 



4 jajka
200g wędzonych filetów z makreli 
1 czerwona cebula
4 ogórki konserwowe
3 łyżki majonezu
1 łyżeczka musztardy
sól, pieprz

1. Jajka gotujemy na twardo. 
2. Jajka, cebulę i ogórki kroimy w drobną kostkę. Filety z makreli rwiemy widelcami na małe kawałki. W misce mieszamy wszystkie składniki wraz z majonezem, musztardą, solą i pieprzem. Pastę nakładamy na pieczywo. 


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Każde odwiedziny i każda opinia bardzo mnie cieszą. :)
Zachęcam do napisania do myślisz o moim przepisie.

top social

TOP