Przed nami coraz chłodniejsze dni. Można więc pozwolić sobie na coraz więcej cięższych, rozgrzewających potraw. Pikantny gulasz po meksykańsku z pewnością pomoże nam przetrwać nawet najzimniejsze dni:).
500g wieprzowiny lub wołowiny w kawałku, u mnie łopatka wieprzowa
500g wieprzowiny lub wołowiny w kawałku, u mnie łopatka wieprzowa
1 puszka czerwonej fasoli
1/2 puszki kukurydzy
1 puszka pomidorów krojonych
2 czerwone papryki
2 papryczki chilli
2 papryczki chilli
1 duża cebula
2 łyżeczki koncentratu pomidorowego
sól, pieprz, czosnek granulowany, papryka słodka, papryka ostra, oregano, kumin
olej
1. Mięso, paprykę, paprykę chilli i cebulę kroimy w kostkę.
Super przepis! Mój mąż uwielbia pikantne potrawy, dlatego chętnie zrobię mu niespodziankę i przygotuję Twój przepis. Dzięki :)
OdpowiedzUsuń