Kolejny ze smaków wiosny i lata. Młoda kapusta z koperkiem i kiełbasą:). Danie wbrew pozorom szybkie i bardzo łatwe.
1 duża główka kapusty
400g dobrej jakości kiełbasy
2 młode marchewki
2 młode cebule
2 młode marchewki
2 młode cebule
2-3 łyżki masła
vegeta, pieprz
1 pęczek koperku
1 pęczek koperku
1. Kapustę szatkujemy niezbyt drobno. Kiełbasę kroimy w kostkę.
2. W garnku (niekoniecznie z grubym dnem) rozpuszczamy masło. Przekładamy kapustę, startą na tarce marchewką, pokrojoną w kostkę cebulę, od razu zalewamy szklanką wody. Posypujemy vegetą. Dodajemy kiełbasę i posiekany koperek. Dusimy przez około 30-45 minut aż kapusta będzie miękka.
Wyśmienite;) bardzo polecam. Robiłam wczoraj, dziś spróbuje zrobić gołąbki, bo mi została jedna główka. W Twoich przepisach najbardziej lubię proporcje.
OdpowiedzUsuńWidać że znasz się na rzeczy.
Brawo za ten przepis !