Ten schab w smaku przypomina rybę po grecku;). Danie tanie i szybkie do zrobienia, bo po wstępnym przygotowaniu mięsa i warzyw robi się praktycznie sam.
400 g schabu
4 marchewki
3 cebule
3 łyżeczki koncentratu pomidorowego
2 łyżeczki papryki słodkiej
1 łyżeczka papryki ostrej
1 łyżeczka majeranku
sól, pieprz
olej
1. Schab kroimy w plastry, posypujemy solą i pieprzem. Marchew kroimy na wstążki przy pomocy obieraczki lub ścieramy na dużych oczkach tarki. Cebulę kroimy w kostkę.
2. Na rozgrzanym oleju, na dużym gazie podsmażamy schab z dwóch stron, do mocnego zarumienienia. Dodajemy warzywa, podsmażamy chwilę, dodajemy 1/2 szklanki wody. Dusimy pod przykryciem przez 40 minut.
Wygląda smakowicie :)
OdpowiedzUsuńDziś zrobiłam na obiad, jest przepyszne a do tego proste, niedrogie składniki i banalne wykonanie. Super przepis 😊
OdpowiedzUsuń