Rafaello z kaszy jaglanej to pyszna, zdrowa, choć nie do końca niskokaloryczna słodycz:). Na pewno jest zdrowszą alternatywną dla kupnych słodyczy i między innymi dlatego warto je przygotować. Smakuje nawet wielbicielom tradycyjnych słodkości.
100g kaszy jaglanej
100g kaszy jaglanej
2 szklanki mleka
1 szklanka wiórków kokosowych + 1/4 szklanki do obtoczenia
3 łyżki miodu
1. Kaszę jaglaną płuczemy pod zimną wodą. Przekładamy do garnka, dodajemy 1 szklankę wiórków kokosowych, mleko i mód. Gotujemy często mieszając aż kasza wchłonie całą wodę.
2. Kiedy masa przestygnie, ale będzie jeszcze ciepła, formujemy z niej małe kulki, które obtaczamy w wiórkach. Wstawiamy do lodówki na minimum 2 godziny, najlepiej na całą noc - mocno schłodzone smakują najlepiej.
Smacznie wygląda! ;-)
OdpowiedzUsuńBardzo smacznie wygląda ;)
OdpowiedzUsuńNa pewno takie sobie zrobię :)