maja 11, 2017

Czeski twarożek z czosnkiem i natką pietruszki

Ten twarożek nazwałam czeskim, bo podawany jest w moje ulubionej czeskiej restauracji:). Pojawia się tam w formie czekadełka, razem z kromką razowego chleba i marynowanymi parówkami. Jest banalny w wykonaniu i przepyszny. Uwaga! BARDZO mocno czosnkowy:). Ja kupuję twarożek już zmielony. Z twarogiem niezmielonym to już nie to samo.



350g twarogu dobrze zmielonego 
4-5 ząbków czosnku
4-5 łyżek posiekanej natki pietruszki
sól, pieprz 

1. Czosnek przeciskamy przez praskę, natkę pietruszki siekamy. 
2. Wszystkie składniki mieszamy razem. Podajemy z chlebem. 



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Każde odwiedziny i każda opinia bardzo mnie cieszą. :)
Zachęcam do napisania do myślisz o moim przepisie.

top social

TOP