kwietnia 15, 2017

Koreczki z białą kiełbasą, chrzanem i przepiórczym jajkiem

Oto mini przekąska na jeden kęs, świetna nie tylko na Wielkanoc! Przepiórcze jajka nie są u nas zbyt powszechne a szkoda, bo można wyczarować z nimi wiele pyszności:). 




2 białe kiełbasy
14 przepiórczych jajek
chrzan tarty
kiełki rzodkiewki

1. Przepiórcze jajka gotujemy przez 5 minut na twardo. Studzimy i obieramy. Białą kiełbasę również gotujemy, studzimy, kroimy na 7 plastrów. 
2. Na każdy plaster kiełbasy układamy chrzan i kiełki. Na górę układamy całe jajko, przebijamy wykałaczką.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Każde odwiedziny i każda opinia bardzo mnie cieszą. :)
Zachęcam do napisania do myślisz o moim przepisie.

top social

TOP