Klasyczne leczo to prawdziwa pychotka:). Lecz czasami przyda się odmiana - zapraszam na leczo z frankfurterkami, zrobione na ostro, bo z papryczkami chilli. Pikantne i wyraziste w smaku. Smacznego:).
2 cebule
3 duże czerwone papryki
3 papryczki chilli
1 puszka pomidorów
2 łyżeczki papryki słodkiej
1 łyżeczka papryki ostrej
1/2 łyżeczki czosnku granulowanego
sól, pieprz
olej
1. Frankfurterki kroimy na kawałki, cebulę, i papryki w kostkę.
2. Na rozgrzanym oleju podsmażamy kiełbaski, następnie dodajemy cebulę, paprykę i przypawy. Smażymy chwilę, dodajemy 1/4 szklanki wody i pomidory z puszki. Dusimy przez około 30 minut do miękkości warzyw.
Uwielbiam leczo :)
OdpowiedzUsuń