marca 29, 2017

Jajka faszerowane kiełbasą

Pomysłów na farsz do jajek mam zawsze bardzo dużo:). Ten jest wyrazisty w smaku i bardzo ciekawy, polecam na wielkanocny stół. 

Postawmy na dobrej jakości kiełbasę. Polecam kiełbasę wiejską tradycyjną - nowość od firmy Hańderek. Cechuje ją wysoka mięsność, wyraźny bukiet przypraw, jest świetna dla osób lubiących wędzone tradycyjnie wędliny z wieprzowiny. 


6 jajek L
150g kiełbasy, u mnie wiejska tradycyjna od Hańderek
4 ogórki kiszone lub konserwowe
garść kiełków rzodkiewki
2 łyżki majonezu
sól, pieprz

1. Jajka gotujemy na twardo. Kiełbasę i ogórki kroimy w drobną kostkę. 
2. Każde jajko przekrawamy na pół. Białka zostawiamy, w misce łączymy ze sobą żółtka, kiełbasę, ogórki, kiełki, majonez, sól i pieprz. 
3. Tak przygotowaną masą faszerujemy białka. Dekorujemy kiełkami, ogórkami i kiełbasą. 


 

1 komentarz:

  1. Uwielbiam jajka faszerowane. Wciąż szukam nowych połączeń smaków w farszu. Super są też jajka faszerowane tuńczykiem. Polecam.

    OdpowiedzUsuń

Każde odwiedziny i każda opinia bardzo mnie cieszą. :)
Zachęcam do napisania do myślisz o moim przepisie.

top social

TOP