Pomysłów na farsz do jajek mam zawsze bardzo dużo:). Ten jest wyrazisty w smaku i bardzo ciekawy, polecam na wielkanocny stół.
Postawmy na dobrej jakości kiełbasę. Polecam kiełbasę wiejską tradycyjną - nowość od firmy Hańderek.
Cechuje ją wysoka mięsność, wyraźny bukiet przypraw, jest świetna dla
osób lubiących wędzone tradycyjnie wędliny z wieprzowiny.
150g kiełbasy, u mnie wiejska tradycyjna od Hańderek
4 ogórki kiszone lub konserwowe
garść kiełków rzodkiewki
2 łyżki majonezu
sól, pieprz
1. Jajka gotujemy na twardo. Kiełbasę i ogórki kroimy w drobną kostkę.
2. Każde jajko przekrawamy na pół. Białka zostawiamy, w misce łączymy ze sobą żółtka, kiełbasę, ogórki, kiełki, majonez, sól i pieprz.
3. Tak przygotowaną masą faszerujemy białka. Dekorujemy kiełkami, ogórkami i kiełbasą.
Uwielbiam jajka faszerowane. Wciąż szukam nowych połączeń smaków w farszu. Super są też jajka faszerowane tuńczykiem. Polecam.
OdpowiedzUsuń