grudnia 09, 2016

Pizza chili con carne (ciasto bez wyrastania)

Chili con carne zna już chyba każdy:). Potrawa, którą łatwo przygotować, bo większość składników jest z puszek. W podobnie szybki i łatwy sposób przygotujecie tę pizzę. Bardzo sycąca i treściwa, pyszna!


Ciasto:
1,5 szklanki mąki
1/2 szklanka mleka
25g świeżych drożdży
1/2 łyżeczki cukru
1/2 łyżeczki soli
2 łyżki oleju 

Dodatki:
200g mięsa mielonego
150g mozzarelli 
1/2 czerwonej papryki
1 cebula
1/2 puszki czerwonej fasoli
1/2 puszki kukurydzy
koncentrat pomidorowy
oregano, papryka słodka, papryka ostra, czosnek granulowany, sól, pieprz
olej

1. Mięso mielone podsmażamy na rozgrzanym oleju, doprawiamy solą, pieprzem, papryką słodką, papryką ostrą i czosnkiem.
2. Drożdże rozpuszczamy w ciepłym mleku, łączymy z mąką, cukrem, solą i olejem. Wyrabiamy gładkie ciasto. Rozwałkowujemy na kształt koła, zaginamy do środka brzegi. Smarujemy koncentratem pomidorowym, posypujemy oregano. Wykładamy mięso mielone, pokrojone w kostkę paprykę i cebulę, fasolę, kukurydzę. Posypujemy startym serem.
3. Pieczemy w temperaturze 210 stopni przez 15-20 minut, do zarumienienia brzegów. 


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Każde odwiedziny i każda opinia bardzo mnie cieszą. :)
Zachęcam do napisania do myślisz o moim przepisie.

top social

TOP