Tym razem kofty w wersji kebabowej:). Te szaszłyki z mielonego mięsa smakują doskonale ze świeżym pieczywem i sosami na bazie jogurtu. Nie są pracochłonne i można przygotować je na długi czas przed podaniem a w odpowiednim momencie jedynie wrzucić do piekarnika.
500g mięsa mielonego
1 czerwona papryka
1 cebula
2 ząbki czosnku
1 jajko
1 kajzerka
1/2 pęczka natki pietruszki
1-2 łyżeczki przyprawy kebab/gyros
1/2 łyżeczki papryki słodkiej
1/2 łyżeczki papryki ostrej
sól, pieprz
1. Cebulę, natkę pietruszki i paprykę drobno siekamy. Kajzerkę moczymy w ciepłej wodzie, kiedy zmięknie odciskamy.
2. Wszystkie składniki i przyprawy zagniatamy razem do powstania gładkiej, lepkiej masy.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Każde odwiedziny i każda opinia bardzo mnie cieszą. :)
Zachęcam do napisania do myślisz o moim przepisie.