Często zdarza się, że ugotujemy na obiad za dużo ziemniaków. Co wtedy z nimi zrobić, wyrzucić? Nie! Kolejny raz odsmażać? Nie! Upieczone w przyprawach zyskują nowego życia i nowego smaku:). Zachęcam do stworzenia swojej kompozycji smakowej lub zainspirowania się moją.
1/2 łyżeczki papryki słodkiej
1/2 łyżeczki papryki ostrej
1/2 łyżeczki tymianku
1/2 łyżeczki oregano
1/2 łyżeczki soli
po szczypcie: pieprzu, gałki muszkatołowej
2 łyżki oleju
1. Ziemniaki obieramy, kroimy na kawałki, gotujemy do miękkości, odcedzamy.
Ziemniaki w zdecydowanie innym wydaniu ale jakże wspaniale wyglądają! Problem niedojedzonych pozostałości z obiadu znika. Chętnie wypróbuje przepis i pozwolę sobie przyrządzić ziemniaki nie tylko na sposób tradycyjny. Dziękuję za oryginalny pomysł
OdpowiedzUsuń