listopada 17, 2016

Paprykarz z kurczaka

Paprykarz z kurczaka w mojej wersji w smaku przypomina leczo, choć nieco delikatniejsze, bo nie ma kiełbasy a jest drobiowe mięso:). Bardzo rozgrzewające i zarazem delikatne danie.


500g filetów z kurczaka
3 papryki
2 cebule
1 puszka pomidorów
1 łyżeczka papryki słodkiej
1 łyżeczka papryki ostrej
2 łyżki koncentratu pomidorowego
sól, pieprz
olej

1. Filety, papryki i cebulę kroimy w dość dużą kostkę.
2. Na rozgrzanym oleju podsmażamy do zarumienienia mięso, które obsypujemy papryką ostrą, papryką słodką, solą i pieprzem. Dodajemy paprykę, cebulę i pomidory w puszce, dolewamy 1/2 szklanki wody. Dusimy przez około 30 minut do miękkości warzyw. 
3. Na koniec dodajemy koncentrat pomidorowy i doprawiamy dodatkowo do smaku wolą i pieprzem wedle uznania. 


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Każde odwiedziny i każda opinia bardzo mnie cieszą. :)
Zachęcam do napisania do myślisz o moim przepisie.

top social

TOP