września 20, 2016

Kiełbasa w sosie cygańskim

To danie można podawać zarówno z pieczywem jak i z makaronem lub ryżem. Błyskawiczne w przygotowaniu, jeszcze szybciej znika z talerza. 



500g ulubionej kiełbasy
2 duże czerwone papryki
2 cebule
400g pieczarek
10 mini korniszonów 
1/2 puszki pomidorów
4 łyżki koncentratu pomidorowego
1 łyżeczka słodkiej papryki
1 łyżeczka ostrej papryki 
sól, pieprz
olej

1. Cebulę i paprykę drobno siekamy. Podsmażamy na rozgrzanym oleju, po chwili dodajemy pokrojone w plastry pieczarki. Dusimy do wyparowania wody, po czym dodajemy pomidory w puszce i koncentrat pomidorowy a na samym końcu pokrojone drobno ogórki. Doprawiamy papryką, solą i pieprzem.
2. Kiełbasę kroimy na mniejsze kawałki, nacinamy i podsmażamy z dwóch stron na rozgrzanym oleju. Podajemy z sosem (możemy wymieszać kiełbaski w sosie).




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Każde odwiedziny i każda opinia bardzo mnie cieszą. :)
Zachęcam do napisania do myślisz o moim przepisie.

top social

TOP