Bardzo lekkie, pieczone, siekane kotlety drobiowe polecają się na obiad. :-) Odgrzane również smakują dobrze, co sprawdziłam zabierając je do pracy. Smakowały nam bardzo a dodatek warzyw jest dowolny, w moim przypadku była to cukinia, marchewka i koperek.
1/2 pęczka koperku
3 duże marchewki
1 duża cukinia
1 cebula
1 jajko L
3-4 łyżki bułki tartej
sól, pieprz, papryka słodka, papryka ostra
1. Marchew i cukinię ścieramy na tarce. Koperek siekamy, cebulę kroimy w kostkę.
2. Filety siekamy. Kroimy najpierw w kostkę, później w mniejszą kostkę, coraz drobniej aż mięso będzie bardzo klejące. Dodajemy warzywa, jajko, bułkę tartą i przyprawy.
Smakowicie :)
OdpowiedzUsuńBardzo podoba mi się taka wersja kotletów. Takie dietetyczne a bardzo smaczne.
OdpowiedzUsuńMoje siekane są zdecydowanie inne,chętnie skorzystam z Twojego przepisu:)
OdpowiedzUsuńBardzo smaczne:)dziś je robiłam:)
Usuńa papryki jednej i drugiej ile łyżek dodać ? Na której tarce scierac warzywa, bo tego w przepisie tez nie ma
OdpowiedzUsuńPaprykę dodajemy na oko według upodobań, u mnie było jej po około 1/2 łyżeczki. Wielkość oczek tarki dowolna:)
Usuń