Ryż bez dodatków jest nudny, suchy i niekoniecznie mi smakuje. Dlatego nie podaję go do obiadu inaczej niż z dodatkami:) Tutaj jeden z szybkich i prostych pomysłów, intensywnie żółty ryż z curry i kurkumą zaostrzy smak posiłku i nada mu charakteru. Sprawdza się również jako samodzielne danie.
1 woreczek ryżu
1 łyżeczka curry
1 łyżeczka kurkumy
1 mała cebulka
2 łyżki kukurydzy konserwowej
sól, pieprz
olej
1. Ryż gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu.
2. Cebulkę drobno siekamy, podsmażamy na rozgrzanym oleju. Dodajemy ryż, przyprawy, dokładnie mieszamy i chwilę podsmażamy. Na sam koniec wsypujemy kukurydzę.
Wygląda bardzo apetycznie! :-)
OdpowiedzUsuńBardzo lubię taki ryż, i ten kolor :)
OdpowiedzUsuńWygląda świetnie!
OdpowiedzUsuńchcę to!!
OdpowiedzUsuń