maja 26, 2016

Makaron z kurczakiem i szpinakiem

Moje "kryzysowe" danie. ;-) Robię je kiedy mam kryzys i nic mi się nie chce. By przygotować obiad na 2 dni wystarczy dosłownie 20 minut. Uwielbiam szpinak, więc bardzo często korzystam z tego przepisu. 


100g suchego makaronu razowego
500g szpinaku mrożonego
300g filetów z kurczaka
2-3 łyżki jogurtu greckiego
sól, pieprz, papryka słodka, papryka ostra, czosnek granulowany

1. Makaron gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu. Filety kroimy w kostkę. Obsypujemy przyprawami, podsmażamy do zarumienienia na rozgrzanym oleju. 
2. W rondelku z grubym dnem umieszczamy szpinak (nie trzeba go wcześniej rozmrażać), dolewamy trochę wody i dusimy do momentu aż szpinak się rozmrozi a woda wyparuje. Na koniec dodajemy jogurt grecki, doprawiamy do smaku. 
3. Szpinak, kurczaka i makaron mieszamy ze sobą. 



4 komentarze:

Każde odwiedziny i każda opinia bardzo mnie cieszą. :)
Zachęcam do napisania do myślisz o moim przepisie.

top social

TOP