marca 12, 2016

Rurki z ciasta francuskiego nadziewane pastą szynkową

Pyszne rurki w kolejnej wersji z delikatną pastą szynkową, której jesteśmy fanami. Rurki wyszły świetnie i praktycznie od razu zostały zjedzone. Nie było na co czekać. ;-) Ich przygotowanie jest banalne, wystarczą tylko odpowiednie foremki do rurek.


Rurki:
1 arkusz ciasta francuskiego
1 jajko
3 łyżki sezamu

Pasta:
250g wędzonej szynki
2 ogórki konserwowe 
1 łyżeczka ostrej musztardy
2-3 łyżki majonezu
sól, pieprz

+ kiełki do dekoracji

1. Ciasto francuskie kroimy na długie paski. Od węższej strony nawijamy na natłuszczone masłem foremki do rurek. Smarujemy rozmieszanym jajkiem, posypujemy sezamem. Pieczemy w temperaturze 220 stopni przez około 15 minut. Studzimy. Zdejmujemy z foremek.
2. Wszystkie składniki na pastę miksujemy w blenderze do dokładnego połączenia składników. Chłodzimy.
3. Pastą napełniamy upieczone wcześniej rurki. Dekorujemy kiełkami.



 

3 komentarze:

  1. Jaką szynkę oraz ogórki Pani może polecic? Ze znanych i powszechnie dostepnych:)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Ja użyłam tu Szynki z wędzarni od Handerek, polecam:)
      Ogórki były własnej roboty:)

      Usuń

Każde odwiedziny i każda opinia bardzo mnie cieszą. :)
Zachęcam do napisania do myślisz o moim przepisie.

top social

TOP