Roladki mięsne, nadziane mięsem, owinięte mięsem... Zdecydowanie dla miłośników mięcha. :-) Faceci będą zachwyceni! Myślę, że nie muszę specjalnie zachwalać tego dania, bo na pewno znajdzie swoich amatorów... miłośników mięcha oczywiście! :-)
6 niedużych, dobrej jakości kiełbas
6 plasterków sera
12 cienkich plasterków wędzonego boczku
sól, pieprz, papryka ostra
1. Plastry schabu cienko rozbijamy. Oprószamy solą, pieprzem i papryką, odstawiamy na 30 minut.
2. Na plastry schabu układamy kiełbasy, zwijamy w roladki. Każdą roladkę owijamy dokładnie 2 plastrami boczku.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Każde odwiedziny i każda opinia bardzo mnie cieszą. :)
Zachęcam do napisania do myślisz o moim przepisie.