Połączenie miodu i musztardy to absolutna klasyka, pasująca do każdego rodzaju mięsa. Jak się okazuje, łosoś w takiej marynacie również smakuje doskonale. :-) Dobry smak i prostota jest tym, co cenię najbardziej, bo w natłoku obowiązków obiad smakuje wtedy równie fajnie jak w dni, kiedy na jego przygotowanie mam mnóstwo czasu. Można przygotować go dzień wcześniej a po powrocie do domu wstawić tylko do piekarnika - robi się sam. ;-)
3 łyżeczki musztardy francuskiej
2 łyżeczki miodu
1 cytryna
sól, pieprz
1. Musztardę mieszamy z miodem.
2. Filety z łososia myjemy, osuszamy, nacieramy solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Odstawiamy na minimum 20 minut.
3. Łososia przekładamy do naczynia żaroodpornego, pieczemy w temperaturze 200 stopni przez około 15 minut.
Bardzo interesujące :-)
OdpowiedzUsuńIstna bajka <3
OdpowiedzUsuńBrzmi świetnie! Z czym mogę go podać?
OdpowiedzUsuń