listopada 07, 2015

Mięso mielone na pomidorową nutę

Mało czasu na przygotowanie potrawy? Te danie przygotowałam bardzo szybko a było przepyszne. Smakuje trochę jak spaghetti, ale nie do końca, bo nie jest to przecież sos i moim zdaniem makaron nie byłby do niego dobrym dodatkiem. To danie, które nie wymaga dużych nakładów pracy i środków. W sam raz na obiad w środku tygodnia. :-)


1/2 kg mięsa mielonego
250g pieczarek
2 duże cebule
pół słoiczka koncentratu pomidorowego
ser cheddar
olej
sól, pieprz, papryka wędzona, papryka ostra

1. Pokrojoną w kostkę cebulę szklimy na rozgrzanym oleju.
2. Pieczarki ścieramy na dużych oczkach tarki. Dosypujemy je do cebuli i czekamy aż puszczą soki a następnie odparują. Wtedy wrzucamy mięso mielone, które przyprawiamy solą oraz pieprzem.
3. Gdy mięso będzie już gotowe dodajemy koncentrat pomidorowy i wszystko razem mieszamy. Doprawiamy obiema paprykami oraz solą i pieprzem według uznania.
4. Ser cheddar ścieramy na tarce o dużych oczkach i posypujemy nim danie.




5 komentarzy:

Każde odwiedziny i każda opinia bardzo mnie cieszą. :)
Zachęcam do napisania do myślisz o moim przepisie.

top social

TOP