marca 07, 2015

Twarożek tzatziki na kanapki

Przede wszystkim muszę pochwalić Skworcu za pyszną mieszankę - cacyki :-) Tzatziki popularnych firm jej nie dorównują. Przedstawiam ją dziś w wersji nietypowej, bo nie jest to wszystkim znany dip a twarożek. Pyszny, pachnący ziołami, na kromce pełnoziarnistego chleba jawi się jako smaczna i zdrowa kolacja. :-)


250g sera twarogowego
1/2 dużego ogórka
przyprawa tzatziki, u mnie od Skworcu 
mleko (do rozrzedzenia twarożku)

1. Twarożek przekładamy do miseczki. Dolewamy mleko (w takiej ilości by uzyskać ulubioną przez nas konsystencję twarożku). Doprawiamy przyprawą tzatziki.
2. Ogórka obieramy i ścieramy na dużych oczkach tarki. Mieszamy z twarożkiem. 
3. Podajemy z pieczywem.




3 komentarze:

  1. lubię tzatziki jako sos, więc i w postaci twarożku posmakowałoby mnie, czuję to;)

    OdpowiedzUsuń
  2. Pyszna musi być ta pasta. Przyznaje rację - Skworcu ma rewelacyjne przyprawy, zresztą nie tylko one :-)

    OdpowiedzUsuń

Każde odwiedziny i każda opinia bardzo mnie cieszą. :)
Zachęcam do napisania do myślisz o moim przepisie.

top social

TOP