Przede wszystkim muszę pochwalić Skworcu za pyszną mieszankę - cacyki :-) Tzatziki popularnych firm jej nie dorównują. Przedstawiam ją dziś w wersji nietypowej, bo nie jest to wszystkim znany dip a twarożek. Pyszny, pachnący ziołami, na kromce pełnoziarnistego chleba jawi się jako smaczna i zdrowa kolacja. :-)
250g sera twarogowego
1/2 dużego ogórka
przyprawa tzatziki, u mnie od Skworcu
mleko (do rozrzedzenia twarożku)
1. Twarożek przekładamy do miseczki. Dolewamy mleko (w takiej ilości by uzyskać ulubioną przez nas konsystencję twarożku). Doprawiamy przyprawą tzatziki.
2. Ogórka obieramy i ścieramy na dużych oczkach tarki. Mieszamy z twarożkiem.
3. Podajemy z pieczywem.
lubię tzatziki jako sos, więc i w postaci twarożku posmakowałoby mnie, czuję to;)
OdpowiedzUsuńProste, a jakie smaczne.
OdpowiedzUsuńPyszna musi być ta pasta. Przyznaje rację - Skworcu ma rewelacyjne przyprawy, zresztą nie tylko one :-)
OdpowiedzUsuń