Pulpety drobiowe smakują mi lepiej niż wieprzowe. Ja używam mięsa z fileta kurczaka dostępnego już praktycznie w każdym dyskoncie.
Pulpety:
500 g mięsa mielonego drobiowego
1 cebula
1 jajko
3 łyżki bułki tartej
sól, pieprz
olej
Sos:
500g pieczarek
2 cebule
2 łyżki śmietany 18%
sól, pieprz, czosnek granulowany, papryka słodka
natka pietruszki do dekoracji
1. Przygotowujemy pulpety: cebulę drobno siekamy, łączymy z mięsem, jajkiem, bułką tartą, solą i pieprzem. Dokładnie mieszamy, formujemy małe pulpety. Podsmażamy je na rozgrzanym oleju do zarumienienia
2. Pieczarki kroimy w plastry, cebulę kroimy w kostkę. Wrzucamy do pulpetów. Smażymy do odparowania wody.
3. Do garnka dodajemy śmietanę. Doprawiamy do smaku. Przed podaniem dekorujemy posiekaną natką pietruszki.
dania obiadowe, obiad, pieczarki, sos pieczarkowy, pulpety z pieczarkami, pieczarkowe, dania obiadowe, przepis, przepisy, receptura
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Każde odwiedziny i każda opinia bardzo mnie cieszą. :)
Zachęcam do napisania do myślisz o moim przepisie.