grudnia 11, 2019

Naleśniki zapiekane z pieczarkami

Naleśniki z pieczarkami smakują każdemu - przedstawiam pomysł na wegetariański, bezmięsny obiad:). 


Naleśniki:
1,5 szklanki mąki
1 szklanka wody gazowanej
1 szklanka mleka
1/2 łyżeczki soli
3 łyżki oleju
3 jajka M

Farsz:
500g pieczarek
200g tartej mozzarelli
3 cebule
1 łyżka śmietany
sól, pieprz
olej

Dodatkowo:
100g startej mozzarelli
natka pietruszki do dekoracji

1. Wszystkie składniki na ciasto naleśnikowe miksujemy do połączenia składników. Smażymy na bardzo mocno rozgrzanej, suchej patelni. 
2. Pieczarki i ser ścieramy na dużych oczkach tarki. Cebulę kroimy w kostkę. Podsmażamy na rozgrzanym oleju do odparowania wody. Dodajemy ser starty na tarce i śmietanę. 
3. Na połowę każdego z naleśników wykładamy pieczarkowy farsz, składamy je na pół, układamy na blaszce wylożonej papierem do pieczenia. Każdy naleśnik posypujemy mozzarellą.
4. Zapiekamy przez około 20 minut 180 stopniach z termoobiegiem. Przed podaniem posypujemy natką pietruszki. 



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Każde odwiedziny i każda opinia bardzo mnie cieszą. :)
Zachęcam do napisania do myślisz o moim przepisie.

top social

TOP