Proponuję tortillę zamiast kanapek do pracy. Przygotowana wieczorem smakuje dobrze również kolejnego dnia, nie ma nawet potrzeby jej odgrzewania:).
2 tortille
1 filet z kurczaka
kilka oliwek
4 łyżki kukurydzy konserwowej
100g sera feta
100g sera mozzarella
1 mała cebula
mieszanka przypraw do kuchni greckiej
1 łyżeczka oliwy z oliwek
pomidorki koktajlowe
1. Filet kroimy w drobną kostkę. Ser feta kruszymy, mozzarellę ścieramy na tarce. Oliwki przekrawamy na pół, cebulę siekamy.
2. Na rozgrzanej oliwie podsmażamy filet, doprawiamy mieszanką przypraw. Studzimy.
3. Na tortillach układamy wszystkie składniki, składamy tortille na pół mocno je dociskając. Podsmażamy na suchej patelni z dwóch stron, do zarumienienia. Dekorujemy pomidorkami koktajlowymi i oliwkami.
2 tortille
1 filet z kurczaka
kilka oliwek
4 łyżki kukurydzy konserwowej
100g sera feta
100g sera mozzarella
1 mała cebula
mieszanka przypraw do kuchni greckiej
1 łyżeczka oliwy z oliwek
pomidorki koktajlowe
1. Filet kroimy w drobną kostkę. Ser feta kruszymy, mozzarellę ścieramy na tarce. Oliwki przekrawamy na pół, cebulę siekamy.
2. Na rozgrzanej oliwie podsmażamy filet, doprawiamy mieszanką przypraw. Studzimy.
3. Na tortillach układamy wszystkie składniki, składamy tortille na pół mocno je dociskając. Podsmażamy na suchej patelni z dwóch stron, do zarumienienia. Dekorujemy pomidorkami koktajlowymi i oliwkami.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Każde odwiedziny i każda opinia bardzo mnie cieszą. :)
Zachęcam do napisania do myślisz o moim przepisie.