marca 18, 2019

Pieczone filety kebab-gyros

Przygotowując te filety wzorowałam się na popularnej, imprezowej sałatce:). Zdrowo i kolorowo!



2 filety z kurczaka
1 papryka
1/2 puszki kukurydzy konserwowej 
3 korniszony
1 cebula
150g tartego sera
przyprawa kebab-gyros 

1. Filety przekrawamy na pół, rozbijamy na kotlety. Dokładnie obsypujemy przyprawą kebab-gyros. Paprykę, ogórki i cebulę kroimy w kostkę. Mieszamy z tartym serem. 
2. W naczyniu  żaroodpornym układamy filety a na każdy z nich grubą warstwę warzyw z serem.
3. Filety pieczemy przez 40 minut w temperaturze 180 stopni. 



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Każde odwiedziny i każda opinia bardzo mnie cieszą. :)
Zachęcam do napisania do myślisz o moim przepisie.

top social

TOP