Lżejsza alternatywa dla gulaszu - dietetyczny gulasz z indyka z boczniakami.
500g fileta z indyka
500g boczniaków
2 marchewki
2 papryki
1 puszka pomidorów krojonych
2 cebule
3 ząbki czosnku
sól, pieprz, papryka słodka
natka pietruszki do posypania
1. Filet z indyka kroimy w kostkę. Boczniaki kroimy na mniejsze kawałki, cebulę i paprykę w kostkę, marchew ścieram na dużych oczkach tarki, czosnek przeciskamy przez praskę.
2. Na rozgrzanym oleju podsmażamy filet. Kiedy się zarumieni dodajemy warzywa (oprócz pomidorów), podsmażamy 10 minut, po czym dodajemy pomidory, sól i przyprawy. Dusimy do miękkości warzyw.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Każde odwiedziny i każda opinia bardzo mnie cieszą. :)
Zachęcam do napisania do myślisz o moim przepisie.