października 16, 2018

Żeberka pieczone w keczupie z cebulą

Próbowałam żeberek w różnej wersji, ale te pieczone w keczupie i cebuli są zdecydowanym faworytem:). Przygotujemy je w 5 minut, później wystarczy już tylko czekać aż się upieką.


1 kg żeberek
3-4 cebule
1/2 szklanki keczupu 
4 łyżeczki musztardy
5 łyżek sosu sojowego
po szczypcie: soli, pieprzu, papryki słodkiej, czosnku granulowanego 

1. Żeberka kroimy na kawałki. Cebulę kroimy w krążki. Keczup, musztardę, sos sojowy i przyprawy mieszamy ze sobą. 
2. Żeberka i cebulę umieszczamy w dużej misce. Wlewamy sos i mieszamy tak by pokrył mięso i cebulę.
3. Całość przekładamy do rękawa do pieczenia, pieczemy w temperaturze 180 stopni przez 1,5 h.



1 komentarz:

  1. Wyglądają pysznie, mam w domu amatorów żeberek, chętnie im takie przygotuję :)

    OdpowiedzUsuń

Każde odwiedziny i każda opinia bardzo mnie cieszą. :)
Zachęcam do napisania do myślisz o moim przepisie.

top social

TOP