400g kiełbasy
400g makaronu
2 puszki pomidorów
300g pieczarek
3 duże cebule
1 por
3 marchewki
1 pietruszka
2 ząbki czosnku
olej
sól, pieprz, papryka słodka, vegeta
1. Kiełbasę, pieczarki, cebulę i czosnek kroimy w kostkę. Por kroimy w krążki, marchew i pietruszkę ścieramy na małych oczkach tarki. Makaron gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu.
2. Na rozgrzanym oleju podsmażamy kiełbasę do mocnego zarumienienia. Dodajemy warzywa, posypujemy vegetą, dusimy aż puszczą soki. Wtedy dodajemy pomidory, zalewamy 1 szklanką wody. Dusimy przez około 25 minut do miękkości składników. Doprawiamy do smaku.
3. Powstały sos łączymy z makaronem. Przed podaniem możemy posypać posiekaną natką pietruszki.
Takie dania lubię! :)
OdpowiedzUsuń