kwietnia 19, 2018

Zawijaski z ciasta francuskiego z gruszką i gorgonzolą

Moje ulubione rollsy z ciasta francuskiego! Gruszka i gorgonzola to idealny duet, sprawdziły się i w tym wydaniu. Polecam nawet tym, którym to połączenie wydaje się dziwne:). 


100g sera gorgonzola
2 spore gruszki
50g tartego sera mozzarella
1 arkusz ciasta francuskiego 

1. Gruszki obieramy, usuwamy gniazda nasienne. Razem z gorgonzolą kroimy w kostkę. 
2. Rozkładamy płat ciasta francuskiego. Posypujemy go mozzarellą, gruszką i gorgonzolą. Zwijamy w roladę, kroimy na kawałki o szerokości 1-1,5 cm. 
3. Pieczemy w temperaturze 220 stopni przez około 15 minut, do zarumienienia. 



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Każde odwiedziny i każda opinia bardzo mnie cieszą. :)
Zachęcam do napisania do myślisz o moim przepisie.

top social

TOP