lutego 04, 2018

Mielone w pieczarkach

Kotlety nie muszą być nudne, mielone również:). W dzisiejszej wersji kotlecikami nafaszerowałam pieczarki. Plaster sera na każdej z nich dodaje smaku. Polecam również na imprezową przekąskę na ciepło lub zimno!



15 pieczarek średniej wielkości
500g mięsa mielonego 
1 czerstwa bułka
1 jajko
2 ząbki czosnku
1 cebula
sól, pieprz, papryka słodka, papryka ostra, majeranek 
5 plastrów żółtego sera

1. Pieczarki myjemy, usuwamy korzenie i blaszki. Posypujemy z dwóch stron solą.
2. Bułkę moczymy w wodzie. Odciskamy, łączymy z mięsem, posiekanymi drobno czosnkiem i cebulą oraz przyprawami.
3. Z mięsa formujemy kulki wielkości otworów w pieczarkach, dociskamy je do środka. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia pieczarką do dołu. Każdy plaster kroimy na 4 części, układamy je na wierzch mielonych. Pieczemy przez 40 minut w temperaturze 180 stopni.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Każde odwiedziny i każda opinia bardzo mnie cieszą. :)
Zachęcam do napisania do myślisz o moim przepisie.

top social

TOP