Kotlety nie muszą być nudne, mielone również:). W dzisiejszej wersji kotlecikami nafaszerowałam pieczarki. Plaster sera na każdej z nich dodaje smaku. Polecam również na imprezową przekąskę na ciepło lub zimno!
15 pieczarek średniej wielkości
15 pieczarek średniej wielkości
500g mięsa mielonego
1 czerstwa bułka
1 jajko
2 ząbki czosnku
1 cebula
sól, pieprz, papryka słodka, papryka ostra, majeranek
5 plastrów żółtego sera
1. Pieczarki myjemy, usuwamy korzenie i blaszki. Posypujemy z dwóch stron solą.
2. Bułkę moczymy w wodzie. Odciskamy, łączymy z mięsem, posiekanymi drobno czosnkiem i cebulą oraz przyprawami.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Każde odwiedziny i każda opinia bardzo mnie cieszą. :)
Zachęcam do napisania do myślisz o moim przepisie.