Ten bigos lub też młoda kapusta z kiełbasą to dla mnie smak wiosny:). Nie ma lepszego przepisu na młodą kapustę. Polecam, polecam, polecam! Można dodać do niego jeszcze posiekany koperek.
1 duża główka kapusty
1 duża główka kapusty
400g dobrej jakości kiełbasy
3-4 łyżki masła
vegeta, pieprz
2-3 łyżki koncentratu pomidorowego
1. Kapustę szatkujemy niezbyt drobno. Kiełbasę kroimy w kostkę.
2. W garnku (niekoniecznie z grubym dnem) rozpuszczamy masło. Przekładamy kapustę, od razu zalewamy szklanką wody. Posypujemy vegetą. Dodajemy kiełbasę. Dusimy przez około 30-45 minut aż kapusta będzie miękka.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Każde odwiedziny i każda opinia bardzo mnie cieszą. :)
Zachęcam do napisania do myślisz o moim przepisie.