listopada 30, 2016

Kotleciki z polędwiczek wieprzowych w podwójnej panierce

Nigdy wcześniej nie wpadłam na pomysł zrobienia kotlecików z polędwicy wieprzowej. Po dzisiejszej próbie na pewno będę je powtarzała, wyszły miękkie i smaczne:). 


300g polędwiczek wieprzowych 
1 szklanka bułki tartej
1/2 szklanki mąki
2 jajka
sól, pieprz, czosnek granulowany, papryka słodka 

1. Polędwiczki kroimy w plastry, każdy plaster rozbijamy dłonią na kotlety. Posypujemy solą i przyprawami.
2. W osobnych miseczkach umieszczamy jajka (energicznie rozmieszane widelcem) oraz zmieszane ze sobą mąkę z bułką tartą. 
3. Każdy z kotlecików obtaczamy w jajku, następnie w bułce i mące, ponownie w jajku i znowu w bułce i mące. 
4. Smażymy na rozgrzanym oleju po około 4 minuty z każdej strony. 


1 komentarz:

  1. Szukałam fajnego przepisu na obiad i chyba go znalazłam :)

    OdpowiedzUsuń

Każde odwiedziny i każda opinia bardzo mnie cieszą. :)
Zachęcam do napisania do myślisz o moim przepisie.

top social

TOP