Nie ma co się oszukiwać - smakują inaczej niż kotlety smażone w tłuszczu i daleko im do tradycyjnej wersji, ale na pewno nie są gorsze, jedynie inne:). Świetne na lekki obiad a jeśli zostaną po obiedzie, można pokroić je na drugi dzień na kanapki.
500g mięsa mielonego
1 małe jajko
1 cebula
1 czerstwa bułka
4 łyżki posiekanej natki pietruszki
po szczypcie: sól, pieprz, majeranek, czosnek granulowany, papryka słodka, papryka ostra
1. Cebulę drobno siekamy, bułkę moczymy w wodzie i odciskamy.
2.
Wszystkie składniki na kotlety zagniatamy i przyprawiamy. Formujemy
duże kulki, które rozpłaszczamy na blaszce do pieczenia.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Każde odwiedziny i każda opinia bardzo mnie cieszą. :)
Zachęcam do napisania do myślisz o moim przepisie.