sierpnia 06, 2016

Drobiowe szaszłyki z boczkiem

Proste i niewymagające szaszłyki:) Samo mięso, bez dodatków. Zrobiłam je na krótszych patyczkach, bo są bez warzyw, przez co porcja mięsa jest solidniejsza i taka długość w zupełności wystarczy. 


500g filetów z kurczaka
100g wędzonego boczku w cienkich, długich plasterkach
sól, pieprz, papryka wędzona, czosnek granulowany, papryka ostra, pieprz
2 łyżki oleju

1. Filety kroimy w grubą kostkę. Przekładamy do miseczki, dodajemy olej i przyprawy, dokładnie mieszamy.
2. Każdy kawałek kurczaka owijamy boczkiem i nadziewamy na patyczek.
3. Szaszłyki grillujemy lub pieczemy w temperaturze 180 stopni przez 35 minut.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Każde odwiedziny i każda opinia bardzo mnie cieszą. :)
Zachęcam do napisania do myślisz o moim przepisie.

top social

TOP