kwietnia 21, 2015

Jajka faszerowane pieczarkami

Co jak co, ale faszerowane jajka na polskim stole znaleźć się muszą. Obowiązkowo! :-) Bez względu na to, czy to Boże Narodzenie, Wielkanoc, imieniny czy zwykła domówka. Kiedyś na stołach królowały jajka w majonezie, mnie fantazja ponosi trochę bardziej i za każdym razem staram się serwować coś nowego. Byle prosto i smacznie. :-)


6 jajek
1 cebula
100g pieczarek
3 łyżki majonezu
sól, pieprz
natka pietruszki do dekoracji

1. Cebulę kroimy w kostkę, szklimy na rozgrzanym oleju. Dodajemy starte na tarce pieczarki i dusimy do momentu aż woda wyparuje. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Studzimy.
2. Jajka gotujemy na twardo, przekrawamy wzdłuż na pół. Wyciągamy żółtka, łączymy je z podsmażonymi pieczarkami, majonezem. Doprawiamy do smaku.
3. Na białka wykładamy po czubatej łyżeczce farszu. Dekorujemy natką pietruszki.





8 komentarzy:

  1. Mam nadzieję, że dodasz przepis do mojej akcji Pieczarkowy Tydzień, bo takie jajeczka to moje ulubione ;)

    OdpowiedzUsuń
  2. Uwielbiam jajka z pieczarkami :) myy pycha :)

    OdpowiedzUsuń
  3. i kto powiedział, że jajka są tylko na Wielkanoc:) pyszna propozycja na kolację, na imprezę...

    OdpowiedzUsuń
  4. Wspaniałe. Bardzo je lubię i robię nie tylko na święta :-)

    OdpowiedzUsuń
  5. Uwielbiam takie jajka, wyglądaja przepysznie :)

    OdpowiedzUsuń

Każde odwiedziny i każda opinia bardzo mnie cieszą. :)
Zachęcam do napisania do myślisz o moim przepisie.

top social

TOP