października 09, 2022

Ziemniaki faszerowane szarpanym kurczakiem barbecue i czerwoną fasolą

Bardzo lubimy zapiekane, faszerowane ziemniaki. Farsz do nich powinien być wyrazisty, wtedy smakują najlepiej. Dzisiejsza propozycja z szarpanym kurczakiem barbecue na pewno Was nie rozczaruje:).



4 duże ziemniaki
1 duży filet z kurczaka lub 2 mniejsze
1 łyżka oleju
1/2 puszki czerwonej fasoli
1/2 szklanki gotowego sosu barbecue
ser do posypania, u mnie grana padano 

1. Ziemniaki gotujemy w mundurkach. Studzimy i obieramy. Przekrawamy wzdłuż na pół. Za pomocą łyżki wydrążamy środki (wyciągamy około 2 łyżki z każdego ziemniaka). 
2. Filet przekrawamy wzdłuż na pół i smażymy po 5 minut z każdej strony. Jeszcze gorące filety "rwiemy" za pomocą dwóch widelców na kawałki wzdłuż włókien. 
3. Filety mieszamy z sosem barbecue, fasolą i wydrążonymi kawałkami ziemniaków, które uprzednio rozgniatamy widelcem. Farsz nakładamy na połówki ziemniaków. Posypujemy serem.
4. Ziemniaki zapiekamy w temperaturze 180 stopni przez 30 minut. 


dania obiadowe, przepis, przepisy, ziemniaki faszerowane, pieczone ziemniaki, zdrowe przepisy, zdrowe gotowanie, ziemniak, dieta, fit, dietetyczne 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Każde odwiedziny i każda opinia bardzo mnie cieszą. :)
Zachęcam do napisania do myślisz o moim przepisie.

top social

TOP