Dziś prezentuję jedno z najpopularniejszych dań kuchni meksykańskiej będące najczęściej przystawką. Ja podałam je na obiad, okazały się bardzo sycące.
1 opakowanie tacos
2 filety z kurczaka
2 filety z kurczaka
1 łyżka oleju
1 puszka czerwonej fasoli
1 puszka kukurydzy
kilka łagodnych papryczek z zalewy
2 garści poszatkowanej sałaty
przyprawa do kuchni meksykańskiej
1/2 szklanki passaty pomidorowej
100g tartego sera
1. Filety kroimy wzdłuż na pół, podsmażamy na łyżce oleju po 5 minut z każdej strony. Jeszcze gorące rwiemy wzdłuż włókien za pomocą dwóch widelców.
2. Fasolę i kukurydzę odsączamy z zalewy. Paprykę kroimy na kawałki. W misce mieszamy ze sobą: kurczaka fasolę, kukurydzę, paprykę, sałatę, passatę. Doprawiamy do smaku dużą ilością przyprawy do dań meksykańskich.
3. Farsz nakładamy do tacos, posypujemy startym serem. Zapiekamy przez około 15 minut w 180 stopniach z termoobiegiem. Podajemy z sosem czosnkowym.
kuchnia meksykańska, meksykańskie przepisy, obiad, dania obiadowe, impreza, imprezowe przekąski, fasola czerwona, szarpany kurczak, szarpany filet, dieta, fit, przepis, przepisy, przekąski
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Każde odwiedziny i każda opinia bardzo mnie cieszą. :)
Zachęcam do napisania do myślisz o moim przepisie.