października 09, 2022

Tacos zapiekane z szarpanym kurczakiem

Dziś prezentuję jedno z najpopularniejszych dań kuchni meksykańskiej będące najczęściej przystawką. Ja podałam je na obiad, okazały się bardzo sycące. 


1 opakowanie tacos 
2 filety z kurczaka
1 łyżka oleju
1 puszka czerwonej fasoli
1 puszka kukurydzy
kilka łagodnych papryczek z zalewy 
2 garści poszatkowanej sałaty 
przyprawa do kuchni meksykańskiej 
1/2 szklanki passaty pomidorowej
100g tartego sera

1. Filety kroimy wzdłuż na pół, podsmażamy na łyżce oleju po 5 minut z każdej strony. Jeszcze gorące rwiemy wzdłuż włókien za pomocą dwóch widelców. 
2. Fasolę i kukurydzę odsączamy z zalewy. Paprykę kroimy na kawałki. W misce mieszamy ze sobą: kurczaka fasolę, kukurydzę, paprykę, sałatę, passatę. Doprawiamy do smaku dużą ilością przyprawy do dań meksykańskich. 
3. Farsz nakładamy do tacos, posypujemy startym serem. Zapiekamy przez około 15 minut w 180 stopniach z termoobiegiem. Podajemy z sosem czosnkowym.




kuchnia meksykańska, meksykańskie przepisy, obiad, dania obiadowe, impreza, imprezowe przekąski, fasola czerwona, szarpany kurczak, szarpany filet, dieta, fit, przepis, przepisy, przekąski 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Każde odwiedziny i każda opinia bardzo mnie cieszą. :)
Zachęcam do napisania do myślisz o moim przepisie.

top social

TOP